Renginys „Raseinių krašto kūrėjai“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2023-10-24
  • Kategorija: Aktualijos

Spalio 19 dieną Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vyko tradicinė lietuvių kalbos konferencija „Raseinių krašto kūrėjai“, kurią kasmet organizuoja Prezidento Jono Žemaičio gimnazija. Be mūsų gimnazistų dalyvavo Ariogalos bei Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijų mokiniai. Pradėdama konferenciją renginio vedėja sakė: „praėjusiais metais išbraidėme Maironio tėviškės takus, glaudėmės maironiška dvasia alsuojančioje klėtyje, šiemet netiesiogiai norėtume nueiti prie Serbentos, susėsti ant kranto, atsižiūrėti vienas į kitą, kaip rašė savo eilėraštyje „Prisiminimas. Serbenta“ poetas Marcelijus Martinaitis.“ Vyriausiasis bibliotekininkas Jonas Brigys „pavedžiojo“ konferencijos dalyvius M. Martinaičio pramintais takais – pristatė M. Martinaičio memorialinį kambarį, ten esančią ekspoziciją. Šiemet konferencijos programa buvo tikrai įvairi – dalyviai skaitė ne tik pranešimus, bet ir pristatė įvairius kūrybinius darbus.

Žadėdami kitąmet vėl sugrįžti paklaidžioti Raseinių  krašto kūrėjų takais, naujai pažvelgę į paslaptingą literatūros pasaulį, kiekvienas dalyvis turbūt širdyje išsinešė ką nors ypatingo, tik sau, kad grįžę ieškotų rakto, kaip atrakinti tas paslaptingas duris, vedančias į nepaprastą kūrėjo pasaulį.

Tyliai skambant „Už Raseinių ant Dubysos“ melodijai konferencijos dalyviams ir juos parengusiems mokytojams buvo įteikti gimnazijos padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.

Ačiū bibliotekos direktorei Dainai Sutkevičienei už suteiktą galimybę pabūti ten, kur taip gera ir jauku.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas