Gimnazistų sėkmė konkurse „Pažink Lietuvą ir pasaulį“

Sausio 27 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO įvyko ADVENTUR 2024 nacionalinis devintasis mokinių geografijos žinių konkursas ,,Pažink Lietuvą ir pasaulį”, kuriame dalyvavo daugiau kaip 1000 mokinių iš visos Lietuvos. Konkursą organizavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) ir LITEXPO parodų rūmai, idėjos autorius ir vertinimo komisijos pirmininkas – mokyklinių geografijos vadovėlių, daugelio knygų autorius Rytas Šalna.

Renginys įtrauktas į Neformaliojo švietimo centro Olimpiadų skyriaus renginių grafiką ir turi oficialaus renginio statusą. 9-12 kl. kategorijoje dalyvavo daugiau nei 500 dalyvių,  8 iš jų mūsų gimnazistai. Džiugu, kad du iš jų tapo konkurso prizininkais. 

SVEIKINAME iškovojus sidabro medalius Kristijoną Bulotą (IIg3 kl.) ir Augustą Banį (IVg1 kl.)!  

Apdovanojimų metu buvo užkabintas ne tik medalis, bet ir įteikta asociacijos prezidento autorinė knyga „Kelionių razinos“. Kantriausiems konkurso nugalėtojams (ir mūsų, ir kartu dalyvavusiems Viktoro Petkaus progimnazijos moksleiviams bei šios mokyklos 8 kl. nugalėtojui) pavyko gauti knygos autoriaus autografą ir galimybę įsiamžinti kartu fotografijose. Taigi, Raseiniai parsivežė net tris medalius.

Konkurso tikslas – populiarinti geografijos mokomąjį dalyką, ugdyti moksleivių geografinį raštingumą ir sudaryti jiems galimybę pasivaržyti tarp bendraamžių. Konkurso apimtis – 30 vaizdinių interaktyvių užduočių, susijusių su Lietuvos ir pasaulio vietovių geografija, istorija, turizmu, kultūra, gamtos objektais. Po konkurso moksleivių ir mokytojų laukė atvira geografijos pamoka  „Amazonija“. Ir tiesiog visa ADVENTUR paroda - tai gyva, interaktyvi, patyriminė geografijos pamoka, kurioje daug neatrastų Lietuvos ir pasaulio kampelių, susitikimų su garsiais keliautojais, jų pasakojimai ir patyrimai. Vienos dienos šiam patyrimui mums buvo per mažai.

Dar kartą sveikiname nugalėtojus, Kristijoną ir Augustą, džiaugiamės jų ir visų konkurse dalyvavusių mūsų jaunųjų geografų (Roberto ir Pijaus, Ig2; Jono, IIg1; Šarūno, IIg2;  Naurio, IIg3; Granto, IIg4 kl.) žingeidumu, aktyvumu, noru pažinti Lietuvą ir pasaulį!  „Valio geografijai!“ 

Ypač džiaugiasi geografijos mokytoja Kristina Ražanienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas