Gimnazistėms įteikti LJMM baigimo pažymėjimai

Lietuvos jaunųjų matematikų mokykla (LJMM), tęsianti 1969-1989 metais veikusios Lietuvos jaunųjų matematikų neakivaizdinės mokyklos darbą, buvo atkurta 1998 m. Nuo 1998 m. Lietuvos jaunųjų matematikų mokyklą baigė 24 laidos – iš viso 4722 mokiniai. Šiais metais matematikų mokyklą baigė 41 Lietuvos abiturientas.
Mokymasis Lietuvos jaunųjų matematikų mokykloje yra neakivaizdinis ir trunka dvejus metus. Priėmimas į LJMM vyksta rugsėjo mėn. Priimami vidurinės mokyklos vienuoliktų klasių (arba atitinkamų gimnazijos klasių) mokiniai, atsiuntę stojamosios užduoties sprendimus ir gavę teigiamą įvertinimą. Baigiamasis darbas organizuojamas Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete antrųjų mokslo metų pavasarį. Į baigiamąjį darbą kviečiami LJMM mokiniai, turintys ne mažiau kaip šešias (iš aštuonių) įskaitytas užduotis. LJMM baigimo pažymėjimai yra įteikiami tiems LJMM mokiniams, kurie sėkmingai išsprendžia baigiamojo darbo uždavinius. Šis pažymėjimas yra rekomendacija studijuoti tiksliuosius mokslus.

Labai džiugu, kad ir Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos gimnazistai mokosi toje neakivaizdinėje mokykloje. Lietuvos jaunųjų matematikų mokykloje sėkmingai mokėsi ir išlaikė baigiamąjį egzaminą IVg2 klasės gimnazistės Austėja Tolevičiūtė ir Donata Baltrušaitytė.

Sveikiname Austėją ir Donatą, didžiuojamės ir linkime sėkmės!

Autorius:
Matematikos mokytoja Angelė Daktarienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas