Jaunimo projektas „Aktyvaus piliečio formulė“

 

Šių metų birželio 10-13 dienomis Raseinių rajone, Pagojukų seniūnijoje, Florencijos kaimo turizmo sodyboje, vyko projekto ,,Aktyvaus piliečio formulė“ veiklos, kuriose dalyvavo dvidešimt mokinių iš Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos. Veiklų metu gimnazistams padėjo mokytojos Rūta Jankauskienė ir Daiva Bitvinskienė. Projekto idėją palaikė ir rūpinosi projekto sėkmingu įgyvendinimu mokyklos direktorius Linas Dargevičius.

Projektą ,,Aktyvaus piliečio formulė“ įgyvendina Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartus su partneriais Prezidento Jono Žemaičio gimnazija (Raseiniai), Sedos V. Mačernio gimnazija (Mažeikių rajonas), Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus vidurine mokykla (Alytaus rajonas), Molėtų kultūros centru, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija. Iš viso projekte dalyvauja 105 jauni, 15 – 21 m. amžiaus žmonės. Projektas finansuojamas iš programos ,,Veiklus jaunimas" 5.1. priemonę ,,Jaunų žmonių ir už jaunimo politiką atsakingų asmenų susitikimai“.

Projekto metu, kartu su Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokytojomis Rūta Jankauskiene ir Daiva Bitvinskiene ir profesionaliomis neformalaus ugdymo specialistėmis iš Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Diana Petkūniene bei Jana Mikulevič mokiniai kėlė ir ieškojo pagrindinių Raseinių miestui aktualių problemų sprendimo būdų. Moksleiviai gvildeno tokias problemas, kaip neapšviestos gatvės ir užimtumo trūkumas jaunimo tarpe. Gimnazistai aktyviai dalijosi savo idėjomis ir kūrybiškai ieškojo sprendimo būdų. Pasak lektorės Dianos Petkūnienės gimnazistai yra labai iniciatyvūs, kūrybiški ir atsakingi, abi lektorės buvo labai nustebintos jaunimo noru veikti, mokytis bei prisiimti atsakomybę už savo ir savo bendruomenės aplinką. Pagrindinės gimnazistų iškeltos idėjos – surengti akciją, kurios metu miesto gyventojai padovanotų Raseiniams bent vieną saulės šviesą sugeriančią lempą, bei įsteigti Jaunimo užimtumo centrą.

Trečią dieną į sodybą atvyko svečiai iš savivaldybės: Edgaras Juška, Gintarė Greičiūtė ir Gitana Rašimienė. Jaunimas papasakojo apie projekto veiklą, aprodė sodybos aplinką, pakvietė susirinkusiuosius sužaisti „Protmūšį“ bei pasidalino savo idėjomis. Svečiai džiaugėsi, jog miesto jaunimas yra toks aktyvus ir bando išspręsti visai bendruomenei svarbias problemas. Raseinių miesto tarybos narys Edgaras Juška paminėjo, kad mintis, įkurti Jaunimo užimtumo centrą mūsų mieste, tvyrojo jau ilgą laiką. Vicemerė Gitana Rašimienė patikino, kad abi idėjas pateiks svarstyti miesto savivaldybei ir pasistengs mums padėti. O Raseinių rajono Jaunimo reikalų tarybos sekretorė Gintarė Greičiūtė užtikrino, jog gimnazistai sulauks pagalbos, kuriant Jaunimo užimtumo centrą. Visi projekto dalyviai tikisi, jog šios idėjos nebus užmirštos ir kad Raseinių miesto savivaldybė padės jas išspręsti.

Justina Vaičiulytė ir Ieva Aginskytė – projekto „Aktyvaus piliečio formulė“ dalyvės

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas