Gimnazistai Erasmus + projekte Danijoje

Liepos 18 - 25 dienomis Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokiniai dalyvavo Erasmus+ projekte „Fairness” Fuglebjerg miestelyje, Danijoje. Projekte dalyvavo jauni žmonės iš šešių šalių: Danijos, Lietuvos, Turkijos, Slovėnijos, Makedonijos ir Jungtinės Karalystės. Įvairių veiklų metu nagrinėjome lyčių nelygybės priežastis ir pasėkmes, kalbėjome apie stereotipų ir prietarų žalą. Projekto metu diskutavome, statėme vaidinimus, kūrėme savo svajonių šalį, filmavome trumpus filmus, atskleidžiančius lyčių nelygybės problemas. Taip pat susipažinome ir su kitų šalių kultūra ir papročiais, užsieniečiams pristatėme Lietuvą.

 
Antrąją projekto dieną mūsų komanda vadovavo dirbtuvėms. Dieną pradėjome su mankšta, vėliau grupėse ieškojome stereotipų priežasčių ir skaudžiausių jų pasekmių. Dirbtuves užbaigėme kūrybine užduotimi: dalyviai turėjo sukurti tobulą šalį, kurioje neegzistuoja prietarai, stereotipai ir diskriminacija. Šias šalis grupės pristatinėjo įvairiai: piešdamos, dainuodamos, vaidindamos.

Taip pat projekto metu išbandėme ir savo kulinarinius gebėjimus - turėjome paruošti pusryčius, pietus ir vakarienę 60 žmonių.

Kiekviena projekte dalyvavusi šalis turėjo pristatyti savo šalį kultūros vakare. Mes užsieniečiams pristatėme Lietuvos istoriją, kalbą, muziką, šokius ir maistą.

Erasmus+ projektas „Fairness” leido mums sutikti daugybę įdomių žmonių iš skirtingų šalių, išreikšti savo nuomonę ir išgirsti kitus, susipažinti su įvairiomis kultūromis. Sugrįžę iš šio projekto geriau suprantame aktualias socialines problemas ir turime idėjų, kaip jas išspręsti. Esame dėkingi projekto organizatoriams, savo mokytojai ir visiems projekto dalyviams.
 
 
Ugnė Jakaitytė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas