Pirmokai susirinko į konkursą - protmūšį, skirtą Molekulės dienai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2023-11-05
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 23-ąją dieną mūsų gimnazijos pirmokai susirinko į konkursą - protmūšį, skirtą Molekulės dienai paminėti. Šį konkursą organizavo chemija besidomintys ketvirtokai bei chemijos mokytoja Kristina Kriaučiūnienė.

Molekulės diena švenčiama spalio 23-ąją dieną nuo 06:02 val. iki 18:02 val. Ši data ir laikas pasirinkti neatsitiktinai ir yra moksliškai pagrįsti bei susieti su Avogadro konstanta - skaičiumi, kuris yra lygus 6,022 × 10²³. Dėl šios priežasties laipsnis „10²³“ ir nulėmė, kad šventės data būtų dešimto mėnesio 23-ąją dieną.

Į protmūšį susirinkę pirmokai buvo aprengti chalatais, jog paskirtas užduotis atliktų pagal saugaus elgesio taisykles. Pradžioje pirmokų komandos sukūrė linksmus savo komandų pavadinimus, kitiems dalyviams pristatė kūrybingus prisistatymus.

Po to komandų nariai turėjo konstruoti žinomas molekules iš atomų modelių, prisiminti bei atpažinti cheminius indus ir jų pavadinimus, stebėjo įdomų cheminį bandymą ,,Lavos lempa" ir stengėsi atspėti medžiagas, kurios reagavo bandymo metu. Taip pat dalyviai turėjo sugalvoti kuo daugiau daiktavardžių naudodamiesi periodine elementų lentele. Daugiausiai greito mąstymo bei įsitraukimo reikalavo įdomi ir smagi viktorina, patikrinusi žinias apie chemiją.

Po įtemptos kovos laukdami, kol teisėjai suskaičiuos balsus ir išrinks nugalėtojus, šventės dalyviai mėgavosi saldžiomis ,,molekulėmis" – saldainiais bei žiūrėjo įdomų filmuką apie įspūdingas chemines reakcijas. Galiausiai savo žinių, aktyvumo ir bendradarbiavimo dėka pirmąją vietą iškovojo 1g4 klasės komanda.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas