Atrask save energetikoje!

#EnergySmartSTART programos tikslas – populiarinti energetiko profesiją(-as), padėti atrasti save energetikoje ir prisidėti prie būsimųjų šio sektoriaus specialistų ugdymo. Programą gimnazistams pristatė „Ignitis grupės“, vienos didžiausių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse, darbuotoja Olga.

Susitikimo metu gimnazistai sužinojo, kaip atrodys energetiškai sumanus ateities pasaulis bei kaip galima prisidėti jį kuriant, kokios jau šiandien naudojamos inovacijos, kaip yra skirstoma elektra ir dujos, kaip prižiūrimi skirstomieji tinklai, kad jie būtų patikimi ir efektyvūs, kas ir kaip rūpinasi tinklų gedimų šalinimu, kaip taupiai ir atsakingai elgtis su elektra.

Svajonių karjera energetikoje prasideda nuo perspektyvių studijų. Pasiekti puikių rezultatų padeda #EnergySmartSTART programos iniciatyvos: finansinė parama ir stipendijos studentams, energetikos profesionalų paskaitos bei susitikimai karjeros dienose. Abiturientams, svarstantiems, kurią studijų kryptį pasirinkti, – teikiama ilgalaikė finansinė parama, padedanti populiarinti energijos inžinerijos ir elektros inžinerijos krypčių studijas. Parama – tai stipendijos (300 eurų per mėn.) skyrimas pirmosios pakopos pirmo ir antro kurso studentams, pasirinkusiems ir studijuojantiems elektros inžinerijos ar energijos inžinerijos studijų krypčių studijų programas, vykdomas nuolatine forma.

Taigi, atraskite save energetikoje, kur vien „Ignitis grupėje“ dirba ~75 profesijų atstovai, visame energetikos sektoriuje jų yra dar daugiau.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas