Gimnazistų savivaldos projektas „Dirbk. Skatink. Stiprink.“

 

Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje šiais metais turime beveik šešis šimtus gimnazistų ir šis statusas patinka beveik visiems, tačiau ką reiškia būti tikru gimnazistu, reprezentuoti gimnazisto ir gimnazijos vardą, pateisinti su tavimi siejamus lūkesčius - susimąsto tikrai ne kiekvienas.

Smagu, kad mūsų tarpe yra gausus būrys jaunų, kūrybiškų ir veiklių žmonių, kurie gimnazisto statusą suvokia kaip garbingą įpareigojimą ir atsakomybę. Tokių gimnazistų dėka šiais metais dalyvauta Raseinių rajono pilietinių ir socialinių iniciatyvų projekte „Dirbk. Skatink. Stiprink.“ Padedami mokytojos Ingos Molotokienės, aktyviausi gimnazistų savivaldos nariai, organizavo tradicines ir naujas veiklas gimnazijoje. Daug puikių emocijų ir naujų žinių suteikė keliais etapais vykęs „Gimnazijos protmūšis“ bei rajoninis moksleivių „Protmūšio turnyras“.  Gimnazijoje vesti Lietuvos moksleivių sąjungos mokymai , kurių dėka patobulinti komandinio darbo įgūdžiai, diskutuota apie motyvacijos reikšmę, jos kaitą komandinio darbo veikloje ir aptari  būdai, kaip motyvuoti jaunimą dalyvavimui mokyklos veikloje.

Prasidėjus naujiems mokslo metams aktyvaus jaunimo gretas papildė nauji gimnazistai, kurie taip pat pilni idėjų, energijos ir noro veikti. Jau rugsėjo mėnesį gimnazijoje vėl suskambėjo jau tradicija tapęs „Karaokė konkursas“, inicijuotas pačių gimnazistų, nuoširdžiai iš išradingai suorganizuota Mokytojų dienos šventė. 

Šūkis, skelbiantis, kad gimnazijai reikia naujų vėjų, kvietė į naujo gimnazistų prezidento rinkimus, o įgaliojimus būti šių permainų nešėju gimnazistai patikėjo Dainorai Liogailaitei. Su suburta komanda naujoji prezidentė ryžtingai imasi įgyvendinti savo rinkiminius pažadus nepamirštant ir draugų pradėtų veiklų. Jau inauguracijos dieną į gimnaziją atvyko atstovai iš Ariogalos gimnazijos, Šiluvos vidurinės mokyklos, Nemakščių Martyno Mažvydo vidurinės mokyklos ir Betygalos vidurinės mokyklos ne tik pasveikinti, bet užmegzti bei sustiprinti jau esamas pažintis ir nubrėžti tolesnio bendradarbiavimo gaires. 

Mūsų gimnazijos savivaldos atstovai dalyvavo "AG TALENTAI" renginyje, kurį organizavo Ariogalos Gimnazijos mokinių taryba. Po renginio Ariogalos gimnazijos prezidentė Marta Bielskytė ir mūsų gimnazistų prezidentė Dainora Liogailaitė pasirašė  bendradarbiavimo sutartį.

 

Lapkričio 29 d. Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos laisvalaikio salėje gimnazistai kartu su atvykusiais svečiais iš Betygalos Maironio vidurinės mokyklos bei Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos praleido smagią ir turiningą popietę. Jos metu jaunimas žaidė įvairius vaizduotę ir kūrybiškumą žadinančius žaidimus. Taip pat buvo  pasidalinta  turima patirtimi, aptartos  iškylančias problemas įgyvendinant jaunimo iniciatyvas.

Gimnazistų veiklumas pasireiškė organizuojant ir jau tradicija tapusią Sveikatingumo ir sporto dieną. Šiemet Sveikatingumo dienos išvakarėse patys mokiniai iniciavo ir suorganizavo konferenciją „Sveikata dar ne viskas, bet be sveikatos nėra nieko“, į kurią mokytojai  buvo pakviesti kaip svečiai.

Tie, kurie iš tiesų didžiuojasi gimnazisto statusu ir gimnaziją laiko savo antraisiais namais, nori ir stengiasi, kad juose būtų jauku ir gražu. Visiems pakelia nuotaiką ir patraukia dėmesį, kai švenčių ar  renginių proga išradingai papuošiamos gimnazijos erdvės. Už tai taip pat esame dėkingi mūsų kūrybiškiems ir darbštiems  gimnazistams. Ypač smagus buvo bendras kolektyvo darbas siekiant, kad Tolerancijos dienos proga gimnazija pražįstų gėlėmis, primenančiomis, kad gražiausias žmogaus savybes reikia ugdyti, puoselėti ir branginti.

 

Gimnazistų savivalda atvira idėjoms bei pasiūlymams ir kviečia visus, kurie norėtų labiau įprasminti savo metus gimnazijoje, ateiti, prisijungti, veikti kartu. Vieni drąsūs ir veržlūs, kiti – kuklesni ir mažiau ryžtingi, bet tuo ir žavūs, kad visi skirtingi ir  kiekvienas atėjęs į komandą gali ne tik gauti, bet ir duoti. Kartais visai  nebūtina ieškoti neapibrėžtų laisvalaikio praleidimo formų kažkur... Kai žinai, ko nori, turi bendraminčių – labai daug gali padaryti pats.

Džiaugiamės tais gimnazistais, kurie energingai dirbdami, skatino ir stiprino neformalios jaunimo grupės, gimnazistų savivaldos veiklas ir tikimės, kad įgyta patirtis bus naudinga kiekvienam asmeniškai bei perduota naujai prisijungusiems.

Socialinė pedagogė Danutė Kumpikevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas