Gimnazistų išvyka į Biržų kraštą

Birželio 6 dienos rytą iš Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos kiemo Biržų kryptimi išvyko gimnazistų pilnas autobusas. Ši kelionė – dovana gimnazistams už nuopelnus įvairiose veiklos srityse.

Atvykus į Biržus mus pasitiko gidė ir prasidėjo ekskursija po Biržų kraštą. Lankėme žymiausias miesto vietas:  kunigaikščio Kristupo Radvilos XVI a. pastatytą modernią, didžiausią ir stipriausią tuo metu Lietuvoje itališko tipo bastioninę tvirtovę, Širvėnos ežero šiauriniame krante esančią Astravo dvaro sodybą su rūmais, kurie yra vieni gražiausių romantizmo laikotarpio dvarų rezidencijų Lietuvoje.

Aplankėme Biržų regioninio parko teritorijoje esantį didžiausią Lietuvoje Kirkilų karstinį ežerą, kuris užima 3,9 ha., o jį sudaro tarpusavyje susijungusios ir vandens prisipildžiusios 30 smegduobių. Užkopėme į apžvalgos bokštą, kurio forma primena kanoją arba grimztančią valtį. Bokšto aukštis – beveik 32 metrai.

Iš gidės sužinojome ne vieną įdomią istoriją apie Biržų krašto žmones, jų gyvenimus įspūdingai gražioje Lietuvos vietoje. O šio krašto išskirtinumas – smegduobės. Lankydamiesi Karaimiškio kraštovaizdžio draustinyje turėjome galimybę apžiūrėti žymiausią karstinę įgriuvą – Karvės olą.

Po pietų gimnazistų laukė Montebolo žaidimas Mantagailiškio aikštyne-dvare. Pasiskirstę į tris komandas gimnazistai išmoko žaisti šį dar neišbandytą, naujų patirčių suteikiantį žaidimą.

Autorius:
Danutė Kumpikevičienė

Nuotraukos:
Danutė Kumpikevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas