Tarptautinis „Consumer Classroom“ projektas gimnazijoje

Grupė Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos antrokų ir trečiokų pasitelkė savo kūrybiškumą bei komandinį darbą ir nusprendė dalyvauti „Consumer Classroom“, kurią remia Europos Komisija, antrajame kasmetiniame tarpmokykliniame konkurse, kurio tema šiais metais Pirkimas internetu.

 

Šis projektas vyko už gimnazijos klasės ribų, nes gimnazistai turėjo bendradarbiauti su kita Europos mokykla. Mūsų gimnazijos komandai labai pasisekė, nes radome puikius partnerius savo projektui iš Austrijos kurortinio Villach miesto. Bendraudami ir bendradarbiaudami abiejų mokyklų mokiniai projektui parengė profesionalų, informatyvų ir estetišką tinklapį apie pirkimą internetu, kuriame galima rasti informacijos apie praktiką perkant internetu, pavojus, naudą, ​​apsisaugojimo būdus ir išdėstytos mintys apie tai, ar verta naudotis interneto parduotuvėmis ir kitomis paslaugomis. Tinklalapyje taip pat galima rasti sukurtą dainą bei paruoštą dainos video prezentaciją apie pirkimą internetu. Muziką jai kūrė mokiniai iš Austrijos, o žodžius rimavo ir dainą sudainavo mūsų gimnazistai. Gimnazistų projektinei veiklai „dirigavo“ mokytojos Daiva Bitvinskienė ir Rūta Jankauskienė. Manome, kad esame vienintelė mokykla iš Lietuvos, nusprendusi dalyvauti šiame konkurse.

Projektą visų pirma vertins žiuri, sudaryta iš Europos švietimo ir vartojimo politikos ekspertų, taip pat Europos Komisijos atstovų. Žiuri sudarys nariai iš įvairių geografinių regionų. Sąrašas su atrinktais projektais bus skelbiamas „Consumer Classroom“ svetainėje. Po to už atrinktus projektus bus balsuojama internete „Consumer Classroom“ interneto svetainėje arba „Facebook“. Kiekvienas manantis, kad mūsų projektas yra to vertas, galės balsuoti už jį projektų galerijoje „Consumer Classroom“ interneto svetainėje arba „Facebook“ puslapyje. Tuomet tikėsimės visų mūsų gimnazijos bendruomenės narių palaikymo, nes konkurso pagrindinis prizas tikrai vertingas - kelionė į Briuselį projekto komandai aplankyti Europos sostinę ir pagrindines Europos Sąjungos institucijas. Mūsų komandai kiekvienas Jūsų balsas bus svarbus!

Konkursui ‚,Consumer Classroom‘‘ parengtą tinklapį galite rasti adresu http://eu.htl-villach.info/index.html

 

Mokytoja Daiva Bitvinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas