„Darom“ 2014

2014 m. gegužės 3 dieną biologijos mokytojos Rūtos Kauneckienės suorganizuotoje „Darom“ akcijoje dalyvavo apie 20 gimnazistų.

 

Vadovaujant Dubysos regioninio parko direkcijos ekologui Vaidui Greičiui  nuvykome į Dubysos regioninį parką Ariogaloje.

Vaikščiodami Dubysos pakrantėmis rinkome šiukšles, o jų buvo pakankamai daug – surinkome net 18 maišų šiukšlių (kur kas daugiau nei pernai), kas rodo žmonių nepagarbą gamtai ir nesupratingumą.

 

Vėliau nusprendėme užkąsti ir susėdę visi draugiškai dalijomės pietumis.

 

Prieš grįžtant namo nuvykome iki Darbutų piliakalnio, kur nuėjome iki gausybės mineralų kupino šaltinėlio.

 

Taip pat užkopėme ir į patį piliakalnį, ant kurio gausu įvairios augmenijos, bet labiausiai mus sudomino Ignaco Bielskio kapas, apipintas gausybės legendų.

 

Taigi, šios kelios valandos praleistos gamtoje visiems akcijos dalyviams ilgai išliks atmintyje. Pamatytas akį veriantis kraštovaizdis, patirti nuotykiai, labai greitai prabėgęs laikas. Taip pat norėčiau visus paraginti saugoti gamtą, rinki šiukšles, jas rūšiuoti ir nemėtyti kur papuola. Labai negražu ir liūdna matyti kai kurių žmonių tokį elgesį. Gamta liks mums dėkinga, o jos grožiu bus daug maloniau gėrėtis, kai ji bus tvarkinga ir švari. Tad raginu kiekvieną iš jūsų, kad gerai pagalvotumėte prieš mesdami šiukšles, ten, kur joms ne vieta.

Samanta Danusaitė, IIIg2

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas