Erasmus+ projektas „United Europe“

Spalio 14 – 22 dienomis aštuoni gimnazistai kartu su lydinčiu mokytoju Kristupu Šermoku dalyvavo Erasmus+ projekte „United Europe“, kuris vyko Danijoje, Lolando saloje, Nysted miestelyje. Projekte dalyvavo atstovai iš 7 šalių: Lietuvos, Danijos, Turkijos, Italijos, Rumunijos, Slovėnijos bei Kroatijos. Dalyviai dirbo grupėse, pristatė Europoje vyraujančias politines ir ekonomines problemas, kalbėjo apie savanorystę, motyvaciją, bandė įsivaizduoti Europos ateitį, susipažino su kitų šalių kultūra bei Nysted miesteliu, pasigrožėjo Danijos gamta ir architektūra, aplankė sostinę Kopenhagą bei įgijo neįkainojamos patirties.

Projekto metu žaidėme susipažinimo ir judriuosius žaidimus, kad artimiau pažintume vienas kitą bei būtume linksmai nusiteikę. Kiekvienos dienos pabaigoje vykdavo kultūriniai vakarai, kuriuose šalių atstovai pristatydavo savo kalbą, kultūrą, tradicinius šokius, dainas bei maistą.

Vis dėlto daugiausiai kantrybės bei kūrybingumo reikalavusi projekto užduotis buvo maisto gaminimas. Kiekviena šalis turėjo vieną dieną ruošti pusryčius, pietus ir vakarienę, todėl gaminti maistą 60 žmonių buvo tikras iššūkis. Taigi, projekto metu susipažinome su įdomiais žmonėmis, įgijome vertingų žinių ir idėjų, išvydome nuostabius Danijos vaizdus bei patobulinome anglų kalbos žinias.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas