Projektas „Raseinių miesto bendruomenės fizinio aktyvumo didinimas“ baigėsi

Prezidento Jono Žemaičio gimnazija baigė vykdyti Sporto rėmimo fondo ir Švietimo mokslo ir sporto ministerijos finansuotą projektą „Raseinių miesto bendruomenės fizinio aktyvumo didinimas“ (SRF-FAV-2019-1-0045). Projektas pradėtas vykdyti 2019 metų rugsėjo mėnesį ir su pertraukomis (dėl Covid-19 viruso) vyko iki šių metų rugsėjo pabaigos.

Jo metu raseiniškiams buvo pasiūlyta du kartus per savaitę (pirmadienio ir ketvirtadienio vakarais) ateiti į gimnazijos sporto bazes (sporto salė, stadionas, treniruoklių salės, šaudykla) ir nemokamai užsiimti aktyvia, jiems patinkančia fizine veikla. Visi norintys galėjo žaisti krepšinį, tinklinį, pašaudyti šaudykloje, pasitreniruoti treniruoklių salėje. Vakarinėmis veiklomis susidomėjo ir rinkosi pasportuoti per 150 raseiniškių.

Taip pat du kartus per savaitę mūsų miesto senjorai buvo kviečiami į „Rytinės mankštos“ užsiėmimus. Jų metu senjorai susipažino su taisyklingais įvairiausių pratimų atlikimo metodais, aerobikos pagrindais, treniravosi treniruoklių salėje. Šios reguliarios mankštos pritraukė 50 aktyvių senjorų.

Projekto metu buvo suorganizuoti trys masiniai renginiai – „Kalėdinis bėgimas“, „Raseinių miesto sporto šventė“ ir „Linksmosios lenktynės“. Visi šie renginiai sutraukė per pusę tūkstančio raseiniškių. Visus renginius lydėjo gera nuotaika ir bendruomeniškumo jausmas. Renginių dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais, o prizininkai apdovanoti taurėmis. Po kiekvieno renginio sulaukdavome gausybės gerų atsiliepimų ir padėkų už organizavimą, o tai daug pasako apie tokių renginių būtinumą mūsų rajone.

Kaip matyti, projekto veiklomis pasinaudojo nemažas būrys raseiniškių, kurie dalyvaudami įvairiose veiklose stiprino savo fizinę sveikatą. Tai reikalinga iniciatyva mūsų kraštui, tad planuojame ją tęsti ir toliau. Informuojame, kad pagerėjus situacijai Raseiniuose Prezidento Jono Žemaičio gimnazija ir vėl kvies visus norinčius pasportuoti į savo sporto bazes kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį nuo 17 iki 19 val., o mūsų senjorai ir toliau galės užsiimti „Rytine mankšta“ pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 8.30 val.

Fizinio ugdymo mokytojas Marius Kavaliauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas