Gimnazistai ir svečiai varžėsi protmūšyje priklausomybių tema

Bene kiekvienas iš mūsų turime šį tą kenkėjiško, kad ir ne tokio pavojingo kaip priklausomybė, ko atsikratyti visgi neskubame arba  tiesiog negalime. Apie tai, kokie pavojai, galintys virsti priklausomybėmis, kartais slepiasi mūsų įpročiuose, apie priklausomybių galią paveikti mūsų gyvenimą bei mūsų gebėjimus jas pažinti lapkričio 22 d. gimnazijoje pamąstyti ir pasidalinti žiniomis susirinko  9-10 klasių mokiniai.

Šis renginys yra viena iš sveikatos projekto „Menas sveikai gyventi“  veiklų. Renginio pradžioje dalyvius pasveikino mūsų nuolatinio partnerio vykdant sveikos gyvensenos skatinimo veiklas - Raseinių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro - direktorė Asta Montvydienė.

Protmūšyje-kūrybinėse dirbtuvėse varžėsi keturios I-II klasių mūsų gimnazijos komandos ir svečiai iš Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos, atlydėti bendruomenės slaugytojos Laimos Galinaitienės, bei  Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos, kurie atvyko kartu su socialine pedagoge Romena Antanavičiene.

Ačiū antrų klasių gimnazistams ir direktoriaus pavaduotojai ugdymui Romai Stunžinienei už vaidinimą, puikiai iliustravusį, kaip lengvai ir greitai įvairios pagundos gali tapti priklausomybėmis - „draugais“, nuo kurių sunku pabėgti.

Gebėjimas teisingai pasirinkti svarbus visose gyvenimo situacijose, todėl būtina mokytis atskirti, kas naudinga, o kas pavojinga. Žinių ir praktinių pavyzdžių apie saugų, nieko nekainuojantį ir visada legalų atsipalaidavimo ir streso mažinimo būdą -  sąmoningą kvėpavimą - renginio metu suteikė mokytoja Kristina Ražanienė.

Sveikiname kūrybišką Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos komandą, šauniai pasirodžiusią renginyje ir užėmusią pirmąją vietą.

Neužmirškime žymaus kinų mąstytojo Konfucijaus išminties, kad  nugalėti blogus įpročius galima tik šiandien, o ne rytoj. Toks mąstymas yra būdas išvengti priklausomybių grėsmių mūsų kasdienybėje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas