Nacionalinis konkursas „Žalioji olimpiada“

Prezidento Jono Žemaičio gimnazija mokytojų Rūtos Kauneckienės ir Kristinos Ražanienės iniciatyva dalyvauja pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos kovo-spalio mėnesiais vykdomoje „Žaliojoje olimpiadoje“, kurios pagrindinis tikslas - atkreipti Lietuvos mokyklų dėmesį į aplinkosaugos problemas bei galimus jų sprendimo būdus.

Olimpiada vyksta trimis etapai. Pirmasis etapas - aplinkos resursų taupymo varžybos, trunksiančios iki kovo 31 d. Mokyklos, sutaupiusios daugiausiai resursų, patenka į kitą - antrąjį etapą. Išrinkta komanda iš kiekvienos mokyklos keliauja į pusfinalį, toliau - trys laimingos komandos keliauja į finalą. Finale I vietą užėmusi komanda laimi kelionę į organizatorių parinktą Europos šalį, „Žaliosios olimpiados“ taurę bei galimybę tapti konkurso ambasadoriais, II vietą - kelionę Lietuvoje bei pažymėjimus, o III vietos laimėtojams atitenkta rėmėjų prizai bei pažymėjimai.

Olimpiados pagrindiniai tikslai ir uždaviniai - ugdyti moksleivių mąstymą ir vartojimo kultūrą, požiūrį į aplinkosaugą, didinti sąmoningumą, informuotumą, kūrybiškumą ir iniciatyvumą gamtos resursų taupymo srityje.

Kviečiame visus gimnazistus aktyviai dalyvauti „Žaliojoje olimpiadoje“ bei prisidėti prie aplinkosaugos problemų sprendimo sąmoningai, aktyviai ir atsakingai rūšiuojant bei metant šiukšles į tam skirtus gimnazijos koridoriuose esančius rūšiavimo konteinerius, stengiantis taupyti elektros bei vandens sunaudojimą. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas