Lopšelio-darželio „Saulutė“ ir gimnazijos projektas ,,Vabzdžių viešbutis“

Vis daugėja žmonių, kurie išgirdę žodžius „viešbučiai vabzdžiams" jau žino, kam skirta ši aplinkosauginė priemonė. LL3 projekto metu kilo bendradarbiavimo idėja ir 2021 m. sausio 4 d. lopšelis-darželis „Saulutė“ ir Prezidento Jono Žemaičio gimnazija pasirašė sutartį, pagal kurią darželio teritorijoje gimnazistai kartu su biologijos it technologijų mokytojais įsipareigojo pastatyti Vabzdžių namus, kur darželio ugdytiniai galės stebėti vabzdžių gyvenimą, analizuos, darys išvadas. Vaikai panaudodami STEAM ugdymo sistemos elementus reflektuos apie patirtą veiklą. Technologijų mokytojo Kęstučio Bakučio vadovaujami gimnazistai Eimantas Adomavičius ir Odilijus Simonavičius, IVg3 kl.; Benas Butkus, IIg1 kl., iš natūralaus medžio pagamino 8 namelius vabzdžiams.

Vabzdžių namai  buvo įrengti lopšelio-darželio „Saulutė” kiemeliuose. Šie nameliai privilios naudinguosius vabzdžius, kurie padeda kovoti su kenkėjais. Vabzdžių viešbutis atliks ir edukacinę funkciją, nes ne tik vaikai, bet ir suaugusieji mokysis stebėti bei pažinti vabzdžių pasaulį. Dekoratyvūs tokie nameliai  papuošė ir aplinką. Vabzdžių viešbutis – tarsi sumažintas vabzdžių gyvenimo gamtoje modelis.

 Vabzdžių viešbutyje yra kelios sekcijos įvairiems vabzdžiams bei speciali vieta centre, skirta drugeliams. Kad būtų sukurta natūrali gyvenamoji aplinka vabzdžiams, buvo naudojami pušų kankorėžiai, tuščiaviduriai bambuko stiebai bei medžio drožlės ir kitos medžiagos.

Birželio 4 d. gimnazistės Sabina Dulevičiūtė, Ig4 kl.; Oksana Selvenytė, Ig5kl.; Airida Tamkutė  ir Gabija Šedaitytė, IIg1 kl., kartu su biologijos mokytoja Rūta Kauneckiene vyko į darželį  pas mažuosius draugus supažindinti juos su vabzdžių gyvenimu, apsauga bei paskatinti domėtis mažųjų gamtos gyventojų pasauliu.

„Darželyje man patiko vesti paskaitą apie vabaliukus, nes įgavau naujos patirties, vaikai buvo labai draugiški, aktyviai dalyvavo veikloje: atsakinėjo į klausimus, papasakojo savo istorijas apie vabaliukus, įminė mįsles, šoko.  Labai patiko patys vaikai, nes tik atėjusios iškart susidraugavom, deklamavo savo išmoktus eilėraštukus“ (Airida).

Džiaugiamės galėdami prisidėti prie projekto įgyvendinimo.

Mokytojai Rūta K. ir Kęstutis B.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas