Erasmus+ projekto „Patyriminis ugdymas. Augdamas Atsakingai Auginu“ kursai Romoje

2022-11-28/2022-12-03 d. gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Renata Ulvidienė kartu su kolegomis iš rajono mokyklų dalyvavo Erasmus+ projekto „Patyriminis ugdymas. Augdamas. Atsakingai. Auginu“ kursuose Romoje. Kursuose dalyvavo 14 dalyvių iš 6 šalių (Kipro, Estijos, Latvijos, Jungtinių Arabų Emiratų,  Rumunijos ir Lietuvos). Daugiau apie kursus ir juos teikiančią organizaciją galite rasti šioje nuorodoje: https://www.teacheracademy.eu/course/digital-wellbeing/

Kursų tema „Skaitmeninė gerovė“ pasirinkta neatsitiktinai. Gyvendami šiuolaikiniame skaitmeniniame pasaulyje vis labiau matome, kaip jis veikia vaikų kasdienybę. Technologijų naudojimas tampa ne tik naudingas, bet kartu ir žalingas mokiniams.  Kursų lektorė iš Graikijos  Lilia Dimaraki ilgus metus dirbo su technologijomis, analizavo jų daromą įtaką ugdymo/si procesui. Seminaro metu ji kalbėjo apie teigiamas ir neigiamas skaitmeninių technologijų savybes, pristatė metodus, kaip dirbant su mokiniais mokyti juos skaitmeninėmis technologijomis naudotis atsakingai.

Svetainėje https://socialtruth.humanetech.com/ galite rasti jaunų žmonių istorijų, kaip jų gyvenimus veikia technologijos (medžiagą galima naudoti ugdymo procese).

Įdomi diskusija kilo kalbant apie dėmesio ekonomiką (attention economy) ir kaip programėlių ar skaitmeninio turinio kūrėjai supranta dėmesio vertę (kainą). Viena vertus, programėlės ir turinys kuriamas taip, kad palengvintų mokymąsį ar kasdieninį gyvenimą, kita vertus, turinys kuriamas taip, kad įtrauktų, užkariautų dėmesį. Todėl labai svarbu suprasti ir išmokti skaitmeninemis technologijomis naugotis atsakingai.

Taip pat buvo įdomu išgirsti ir susipažinti su kitų šalių švietimo sistemomis,  su kursų dalyvių pristatomomis mokyklomis. Džiugu, kad pavyko užmegzti partneriškų ryšių.

 

Kursų dalyviai turėjo galimybę aplankyti įžymias Romos vietas, paskanauti picos ir net žiemą Italijoje valgomų ledų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas