Kelionės į Briuselį įspūdžiai

 

Paskelbus projektą „Consumer classroom: „Online Shopping“ Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokiniai su anglų kalbos mokytojomis Daiva Bitvinskiene ir Rūta Jankauskiene ėmėmės darbo. Suradome puikius partnerius iš Austrijos ir pasiskirstėme darbais.  Bendraudami ir bendradarbiaudami mūsų gimnazistai ir mokiniai iš Austrijos projektui Consumer Classroom: Online Shopping parengė profesionalų, informatyvų ir estetišką tinklapį apie pirkimą internetu, kuriame galima rasti informacijos apie praktiką perkant internetu, pavojus, naudą,apsisaugojimo būdus ir išdėstytos mintys apie tai, ar verta naudotis interneto parduotuvėmis ir kitomis paslaugomis. Tinklalapyje taip pat galima rasti sukurtą dainą bei paruoštą dainos video pristatymą apie pirkimą internetu. Muziką jai kūrė mokiniai iš Austrijos, o žodžius rimavo ir dainą sudainavo mūsų gimnazistai. Iš 20 projektų (vaizdo ir multimedijos pamokų) iš visos Europos, pateiktų iš 14 šalių, žiuri nariai atrinko 10 projektų ir paskelbė balsavimą. Po nuožmios kovos buvo paskelbti laimėtojai. 3 dienų kelionę į Briuselį aplankant pagrindines Europos institucijas laimėjome mes, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokiniai.

Išvyka paliko neišdildomą įspūdį: draugiški ir vaišingi žmonės, maloni atmosfera, kvapą gniaužianti miesto architektūra, įdomi veikla. Kelionė nebuvo ilga ir varginanti, nes skridome lėktuvu. Vėlai vakare atvykome į labai linksmą ir išskirtinį viešbutį, o gerai išsimiegojus, nuo ankstaus ryto, prasidėjo visos įdomybės. Pirmąją dieną mums teko galimybė pasivaikščioti gražiomis Briuselio gatvelėmis, aplankyti Europos Komisijos centrą ir ten dalyvauti įdomioje diskusijoje apie apsipirkimą internetu. Vėliau linksmai leidome laiką boulinge ir vakarą užbaigėme skania vakariene prabangiame viešbutyje su konkurso organizatoriais iš Europos Komisijos bei savo partneriais austrais. Antrąją dieną praleidome Europos Parlamente, lankydami jame esantį muziejų, kuriame trumpai, bet labai aiškiai buvo galima perbėgti per visą Europos istoriją, sužinoti apie kiekvienos Europos valstybės sostinę, susipažinti, kokie žmonės atstovauja mūsų šaliai. Europos Komisijoje sužinojome naudingų, iki tol nežinotų dalykų apie pirkimą internetu. Buvome laimingi išgirdę, kad turime tikrai daugiau teisių, nei mums atrodo. Gaila, kad ši informacija nepasiekia daugelio vartotojų. Be to, buvo įdomu paklausyti apie ES tolimesnes vizijas, euro įvedimą. Vėliau vykome į Atomo muziejų, pro kurio langus galėjome pasigrožėti nuostabiais Belgijos vaizdais. Tai ir buvo mūsų paskutinė stotelė prieš vykstant į oro uostą ir kelionę namo... .
Džiaugiamės, jog turėjome galimybę ne tik aplankyti žymiausius lankytinus objektus, bet ir įgyti naujų žinių, kurios pravers tolimesniame mūsų gyvenime. Briuselis paliko labai kosmopolitiško, atviro miesto įvaizdį, kuris atrodė tarsi nuolat judančių ir migruojančių žmonių miestas. Per kelias dienas teko matyti daugybę ir kostiumuotų, ir lagaminus tempiančių, stumiančių ar besinešančių žmonių, bet juk Briuselis ne veltui yra laikomas Europos Sąjungos sostine!

Projekto dalyviai gimnazistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas