,,Erasmus +“ grupinio mobilumo projektas Vokietijoje

https://arcg.is/1fD9Df

Pirmą kartą septyni  mūsų gimnazistai, mokytojos Daina Laveckienė ir Kristina Ražanienė balandžio mėnesio pabaigoje dalyvavo ,,Erasmus +“  grupinio mobilumo projekte Vokietijoje Bernstorff gimnazijoje Satrupe, Mittelangelne  (https://bernstorffgym.de/wordpress/2023/06/12/deutsch-litauische-begegnung/).

Mūsų partnerių parengta programa buvo labai įvairiapusė, mokiniai kasdien lankėsi įvairiose pamokose: anglų, vokiečių, prancūzų kalbų, sprendė kartu matematikos užduotis, muzikavo muzikos pamokose, stebėjo geografijos, biologijos pamokas. Gimnazistus sužavėjo vyresniųjų klasių pamokos, ten mokiniams nereikia nešiotis vadovėlių, sąsiuvinių, tušinukų, viskas vyksta naudojantis planšetėmis.  Didžiausią nuostabą sukėlė tai, kad gimnazijoje nei pamokų, nei pertraukų metu negalima naudotis mobiliaisiais telefonais, negalima fotografuoti. Mokiniai  daugiau bendraujantys, paslaugūs, draugiški.

Tai buvo puiki galimybė ne tik pagilinti vokiečių kalbos žinias, bet ir susipažinti su Bernsorff gimnazija, mokiniais ir jų tėvais (mokiniai gyveno šeimose), mokytojais,  dalyvauti neformaliojo švietimo veiklose, kartu sportuoti, moderniai įrengtoje mokyklos virtuvėje gaminti ir degustuoti nacionalinius patiekalus, žaisti boulingą, aplankyti vikingų kaimą Haithabu (https://haithabu.de/en/homepage), šaudyti iš lankų.

Išvyka į Hamburgą, plaukimas laivu apžiūrint konteinerių uostą, pasivaikščiojimas po miestą padėjo moksleiviams  geriau pažinti šalį, jos kultūrą, žavėtis miesto architektūra.

Paskutinė projekto diena  Danijoje  - Bilunde, Legolende - paliko labai daug gerų emocijų, prisiminimų.  Čia mes kartu su naujaisiais draugais praleidome šešias valandas, apžiūrėjome  šimtus kartų sumažintas pasaulio žymiausių architektūrinių pastatų kopijas, lego miestus, pilis ir net lego žmones, išbandėme  įvairiausių atrakcionų.

Buvo sunku išsiskirti su draugais, net nepastebėjome, kaip prabėgo savaitė. Užsimezgusi  draugystė tęsis ir toliau, mokinių ir mokytojų delegacija iš Bernstorff gimnazijos  spalio mėnesį atvyks pas mus.

Mūsų bendruomenės laukia nauji iššūkiai, pasiruošimas svečių priėmimui, programos parengimas, mokyklos ir šalies pristatymas.

Daina Laveckienė, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas