Mokinių ir mokytojų iš Bernstorff gimnazijos vizitas

Rugsėjo 25-30 d. mūsų mokykloje lankėsi Erasmus + projekto dalyviai iš Bernstorff gimnazijos (Vokietija),  mokyklos direktorius Jürgen Cordes, mokytojos Doris Dieterichsen ir Anke Hoeck bei aštuonios  mokinės –  Laura, Lisabeth, Lika, Lovis, Lea Sky, Katie, Svetlana.

Kiekviena diena bendraujant su svečiais buvo kupina naujų patirčių, išbandymų ne tik mūsų mokyklos mokytojams, gimnazistams, bet ir jų tėveliams, nes mokiniai iš Vokietijos gyveno šeimose.  Teko visiems prisiminti ir praktiškai panaudoti anglų, vokiečių, rusų kalbas, svečiai išmoko keletą lietuviškų žodžių.

Visiems labai patiko suplanuotos veiklos gimnazijoje ir keliaujant po Lietuvą. Užsienio kalbų konkursas, skirtas Europos kalbų dienai, pamokų lankymas, veiklos mokyklos šaudykloje, išvykos, atsisveikinimo vakaras su lietuvių liaudies dainomis bei šokiais ir daug kitų laisvalaikio užsiėmimų visų atmintyje paliko neišdildomų įspūdžių.

KTU Cheminės technologijos fakultete mokiniai atliko  laboratorinį darbą „Extraction coffe-tea“, klausėsi  lektoriaus Ignacio Villalon Fornes paskaitos „Statybinės konstrukcijos mūsų aplinkoje“, kurios metu netgi patys turėjo galimybę sukonstruoti tiltą.

Paskutiniąją vizito dieną  savo draugams iš Bernstorff gimnazijos aprodėme Vilnių, atsisveikinome  senamiestyje, kurį visi įsimylėjo.

 Išsiskyrėme su geriausiais prisiminimais, viliamės vėl susitikti vykdant kitus projektus ir būtinai ketiname toliau tęsti draugystę susirašinėdami.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas