Gimnazistų viešnagė Dubline

Balandžio 8-12 dienomis devyni gimnazistai kartu su lydinčia mokytoja Rita Lukošiūte ir Ariogalos gimnazijos moksleiviais dalyvavo „Erasmus+“  projekte   Nr. 2023-1-LT01-KA121-SCH-000132044 Airijoje, Dubline. Mokinių kasdien laukė nauji iššūkiai ir nuotykiai. Nors orai šioje valstybėje permainingi ir lietingi, tai netrukdė mėgautis jaukia didelio miesto atmosfera ir jo teikiamomis galimybėmis. Gimnazistai aplankė svarbius miesto meno bei istorijos muziejus, taip pat tvaraus gyvenimo būdo ir perdirbimo centrą, botanikos sodą, tyrinėjo Dublino miestą, jo architektūrą bei istoriją. Mokiniai, šokdami tradicinius airių šokius, ragaudami jų mėgstamus patiekalus, stengėsi susipažinti su vietinių gyventojų kultūra. Paskutinę savo viešnagės dieną gimnazistai, apsilankę Howth kaimelyje prie jūros, išbandė savo fizinius gebėjimus vaikščiodami uolėta pakrante, grožėjosi nuostabiu kraštovaizdžiu. Gyvendami airių šeimose, gimnazistai tobulino anglų kalbos įgūdžius, domėjosi airių gyvenimo rutina ir įpročiais. Iš „Erasmus+“ vizito Dubline mokiniai grįžo pasisėmę vertingos, dar ilgai atmintyje išliksiančios patirties, užmezgę pažintis su naujais žmonėmis, praplėtę akiratį ir, žinoma, dar labiau ėmę vertinti savo tėvynės privalumus. Pritaikyti įgytas žinias bei įgūdžius jie pasiruošę ir kasdieniame gyvenime.

Gimnazistų įspūdžai po vizito: „Į Erasmus+ vizitą Dubline vykau su entuziazmu ir noru įgyti naujų patirčių. Iš tiesų ši kelionė mane labai praturtino. Viena iš didžiausių pamokų, kurią išmokau, yra gebėjimas prisitaikyti prie naujų kultūrų ir aplinkų. Buvau dalyvis įvairiose veiklose, kurių metu susidūriau su skirtingais žmonėmis ir idėjomis, o tai padėjo išplėsti savo suvokimą apie pasaulį. Svarbu paminėti, kad šis vizitas leido geriau suprasti įvairias perspektyvas ir išmokti bendradarbiauti su asmenimis iš skirtingų šalių. Pamačiau, kaip įvairovė gali praturtinti darbą bei gyvenimą. Dalyvaudamas įvairiose veiklose įgijau daug naujų žinių ir kompetencijų, ypač susijusių su tarpkultūrine komunikacija ir problemų sprendimu. Tai nepaprastai naudinga tiek asmeniniam, tiek profesiniam tobulėjimui. Taigi, po šio Erasmus+ vizito į Dubliną aš jaučiuosi ne tik sužavėtas naujomis pažintimis, patirtimis, bet ir pasiruošęs pritaikyti įgytas žinias ir įgūdžius savo kasdieniame gyvenime.“ (Vytenis)

 „Man Airijoje labai patiko. Smagu buvo susipažinti su naujais ir nepažįstamais žmonėmis, susirasti naujų draugų bei su jais kartu smagiai praleisti laiką. Smagiausia buvo botanikos sode, kur pamatėme daug gražių medžių ir augalų. Taip pat teko pasimėgauti tradiciniais airiškais patiekalais bei gėrimais. Šią savaitę teko lavinti navigacinius sugebėjimus, kurie padėjo nuvykti ir aplankyti norimas vietas, taip pat patobulinome anglų kalbos įgūdžius. Vakarais Dublinas yra gyvas kaip niekad ir tai patirti yra labai smagu.” (Žanas)

Daugiau informacijos apie veiklas Dubline:

https://padlet.com/ausragedgaudiene/erasmus-dublinas-airija-2024-04-08-12-vb0qn2m0kzg3twq5

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas