Susitikimas su gera nuotaika ir šypsenos galia

Visiems malonu, kai su šypsena sutinka, palydi ar palaiko. Su šypsena veide jaučiamės pozityvūs ir energingi. Šypsena veikia atpalaiduojančiai, nuteikia kūrybiškai – teigia sveikuolių sąjungos viceprezidentas Eligijus Valskis. Su šia ryškia asmenybe, savo gyvenime įveikusia didžiulius sunkumus ir iššūkius, turėjo progą susitikti mūsų gimnazistai.

Šis šaunus susitikimas – dar viena projekto „Dirbk. Skatink. Stiprink“ veikla. Iš gausaus renginyje dalyvavusių gimnazistų būrio neatsirado abejingų tam, kas vyko susitikimo metu. Visiems patiko šis žmogus, jo betarpiškas bendravimas.  „Susitikimo metu sužinojau kodėl žmogus juokiasi, kas vyksta organizme juoko metu ir kad juokas yra puiki terapija, siekiant kontroliuoti savo mintis ir atsipalaiduoti. Supratau, kad žmonės, kurių gyvenime juokas yra kasdienybė - sveikesni ir laimingesni.“ Viktorija M. „Juokas ne tik prailgina gyvenimą, bet ir suteikia geros nuotaikos likusiai dienos daliai. Susitikimas man labai patiko, nes sužinojau, kad juoko dėka galiu atsikratyti streso bei jaudulio, kurio pastaruoju metu patiriu labai daug.“ Kotryna S. „Juoko terapija labai patiko, nes galėjau atsipalaiduoti. Taip pat sužinojau daug įdomių dalykų apie juoką, stresą. Smagiai praleidau laiką.“ Urtė S.

Žmonės nuo seno sako, kad juokiantis organizme gaminasi vitaminas C. Iš tiesų, po juoko sveikata, nors trumpai, tačiau pagerėja. Gydomoji juoko galia ilgina gyvenimą: pagerėja kraujotaka, širdies veikla, visoje sistemoje padaugėja deguonies. Taip pat stiprėja imuninė ir endokrininė sistemos, kurios padeda gamintis cheminėms medžiagoms, kovojančioms su ligomis.

Dėkojame Eligijui Valskiui ne tik už smagų, bet ir labai naudingą susitikimą, suteiktas žinias ir įžvalgas, kurios padės derinti emocijas ir protą, keisti požiūrį į tai, ko negalime pakeisti.

Nuotraukos:
Emilijos Kumpikevičiūtės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas