Projektas „Sveikame kūne sveika siela“

Šių metų birželio antrą savaitę gimnazijos moksleiviai su lydinčiais mokytojais tęsdami veiklą projekte „Sveikame kūne sveika siela“ 5 dienas svečiavosi Latvijoje, Baloži miestelyje. Projekto metu moksleiviai dalyvavo įvairiose sportinėse veiklose, daug keliavo, susipažino su Latvija ir jos kultūra.

Tik atvykusius gimnazistus pasitiko jau pažįstami, draugiškai nusiteikę veidai. Įsikūrę ir apžiūrėję Latvijos mokyklą Lietuvos moksleiviai išklausė pristatymą apie Baloži miestelį ir mokyklą, kurioje svečiuosis  visą savaitę. Gimnazistai dalyvavo orientacinėse varžybose, vėliau kiek pailsėję keliavo į Latvijos sostinę Rygą. Ten apžiūrėjo Rygos senamiestį ir plaukė keltu Dauguvos upe.

Antroji diena prasidėjo nuo sportinių varžybų, vėliau atgavę jėgas ir pasistiprinę gimnazistai keliavo į „Basakojų taką“, o grįždami užsuko į Jūrmalą.  Gimnazistų nuotaikos ir įspūdžių negadino nei niūrus oras, nei bemiegė naktis. Antradienio vakare lietuvių delegacija rengė nacionalinį Lietuvos vakarą, kurio metu pristatė savo šalį, supažindino latvius su dainomis, šokiais ir įdomiais faktais apie savo šalį, vaišino šeimininkus tradiciniais lietuvių užkandžiais ir gėrimais.

Trečiąją dieną anksti ryte moksleiviai išvyko į Ventspilį, kur praleido visą dieną. Kelionė prasidėjo Ventspilio aukštųjų technologijų parke, kuriame gimnazistai turėjo galimybę išbandyti naujus, įdomius įrenginius. Pasivaikščioję po senamiestį mokiniai keliavo į modernią Ventspilio biblioteką, kurioje dalyvavo orientacinėse varžybose, turėjo vykdyti įvairias užduotis. Ši įsimintina dieną baigėsi apsilankymu Ventspilio pramogų parke.

Ketvirtąją dieną Lietuvos moksleiviai dar labiau susipažino su Latvijos istorija. Kelionę pradėjo Siguldoje, turėjo galimybę pereiti bobslėjaus trasą. Vėliau keltuvu kėlėsi iki Siguldos pilies, pakeliui aplankė Gutmanės olą. Atvykę į pilį projekto dalyviai susiskirstė į atskiras Lietuvos ir Latvijos komandas ir varžėsi orientacinėse varžybose, kurių metu turėjo galimybe aplankyti pilį ir aplink ją esantį parkelį. Vėliau keliavo į Cesis pilį, kur pasitiko viduramžių tematika persirengę gidai. Mokiniai žaidė viduramžių žaidimus, dalyvavo įvairiose rungtyse, vėliau turėjo pažintinę kelionę pilyje. Po išvykos į Vidžemę vyko Latvijos nacionalinis vakaras, o po jo – paskutinė diskoteka Latvijos mokykloje. Visą naktį visi praleido šokdami ir bendraudami vieni su kitais.

Deja, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Paskutiniosios dienos rytą gimnazistai tvarkėsi ir krovėsi lagaminus kelionei atgal į Lietuvą bei kartu su projekto dalyviais iš Latvijos vaišinosi atsisveikinimo tortu. Vėliau su ašaromis akyse moksleiviai iš abiejų šalių atsisveikino ir lietuvaičiai išvyko namo. Pakeliui į Lietuvą dar aplankė nuostabaus grožio rūmus – Rundalės pilį.

Šio projekto dėka dalyvavusieji daug sužinojo apie Latviją, latvių papročius, kultūrą. Suprato, jog šios šalies gyventojus ne veltui vadiname „broliukais“, nes esame išties panašūs! Taip pat susirado naujų draugų, patobulino bendravimo anglų kalba įgūdžius ir savo vasaros atostogas pradėjo labai turiningai ir įsimintinai!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas